Feng Shui Uređenje Kuće

Da li ste ikada pomislili da višak stresa i pilule za umirenje možete zaboraviti ako izbacite kroz prozor (nekada i bukvalno) pola stvari iz kuće koje vam prave gužvu? Za miran san Vam je dovoljno da laptop sa poslovnim podacima izbacite iz spavaće sobe. Drevna kineska mudrost feng shui obezbeđuje sve ovo.

 

U ovim kriznim vremenima mnogi od nas će probati svašta da se pomere sa mrtve tačke i postignu makar mali napredak. Feng shui je stara kineska umetnost i nauka uređenja životnog prostora. Međutim njeni osnovni postulati u mnogome se kose sa samom suštinom našeg bića.
Feng shui savetuje da sve što je pokvareno treba odmah popraviti a sve suvišne stvari izbaciti iz kuće. Međutim nas ništa bolje ne uspavljuje od zvuka slavine koja kaplje u kupatilu, a drevna mudrost naših baka uči da ništa ne treba bacati: jer nikad se ne zna kad će nam zatrebati (neka stoji leba ne traži). Ako ste spremni da se upustite u nešto potpuno drugačije evo par saveta.
10 Feng Shui Saveta za Vaše Probleme

1. Prvo i osnovno učinite ulaz u Vaš dom prijatnim. Pozitivna energija ulazi u kuću na ulazna vrata. Ulaz u Vašu kuću trebalo bi da odiše dobrodošlicom, da bude uredan i prijatan, svetao i čist

2. Izbacite sve nepotrebne stvari iz svake sobe – to je osnova obezbeđenja harmonije u domu i životu. Nered sprečava protok pozitivne energije što izaziva i zbrku u mislima. Uredna i dobro organizovana kuća stvara osećaj smirenosti i opuštenosti. Sve što je slomljeno, što ne koristite ili što Vas podseća na loše događaje iz prošlosti – BACITE!

3. Postavite nameštaj pravilno – ovo prvenstveno podrazumeva da nameštaj ne blokira prolaz kroz sobu. Na ovaj način obezbeđuje se slobodan i nesmetan protok energije kroz prostoriju. Kad god je to moguće nameštaj bi trebalo postaviti tako, da dok sedimo leđa nam uvek budu okrenuta zidu.

4. Uvek razdvojite radne delove kuće od onih za odmor. Jednom rečju ne donosite posao u spavaću sobu. U suprotnom nećete moći pošteno da se naspavate, a i od ostalih aktivnosti slaba vajda.

5. Sve što se pokvari odmah popravite! Pokvareni kućni aparati privlače negativnu energiju i narušavaju harmoniju Vašeg doma.

6. Okačite što više ogledala. Ogledala reflektuju pozitivnu energiju i na taj način je povećavaju. Ogledala, doduše, ne bi trebalo postavljati direktno naspram ulaznih vrata jer u tom slučaju reflektuju pozitivnu energiju iz kuće.

7. Ukrasite Vašu kuću sa što više biljki, cveća i voća. Sveže biljke i cveće povećavaju protok pozitivne energije, ali obratite pažnju treba izbegavati biljke koje imaju trnje. U spavaću sobu treba staviti činiju sa voćem jer pozitivno utiče zdravlje. Pomorandže i limuni raspoređeni po celoj kući donose sreću.

8. Voda je osnova za uspešnu primenu feng shui-ja, jer doprinosi relaksaciji i harmoniji. Zbog toga je dobro ako je moguće postaviti po koju fontanicu, a ako nemamo tu mogućnost onda ispunite kuću sa što više slika raznih vodenih površina.

9. Ispunite kuću odgovarajućim bojama. Boje imaju poseban značaj u feng shui-ju. Zelena predstavlja prirodu, odnosno život i nadu. Žuta predstavlja moć, a crvena i purpurna donose sreću. U prostoru u kome živite najbolje je koristiti mirne boje.

10. Izbegavajte oštre linije i uglove. Obline su ono sto preporučuje feng shui. Smatra se da oštri uglovi emituju negativnu energiju. Kad god je to moguće treba izbegavati da uglovi budu usmetreni ka krevetima i foteljama jer ometaju mir i opuštanje. Evo nekoliko saveta kako to da izvedete:

Feng Shui – Rešenje za Vaše Finansijske Probleme

1. Koristite zelene, razgranate biljke.
2. Što više vode, slika na kojima je voda i ogledala.
3. Naglasite određene oblike koji predstavljaju ova tri ključna elementa: pravougaonik (Drvo), kvadrat (Zemlja) i talasi (Voda).
4. Koristite što više slika šuma, parkova i uopšte zelenila da naglasite element Drveta.
5. Koristite boje koje po feng shui-ju pospešuju bogatstvo. To su: zelena, braon, plava, crna i svetlo žuta. Možete dodati i pokoji crveni, koralni, purpurni ili roze detalj za sreću.
6. Ukrasite ovaj deo Vaše kuće sa što više slika i predmeta koji se odnose na bogatstvo i obilje.
7. Uvek održavajte energiju u ovom delu kuće svežom i živom uz pomoć prijatnih mirisa svežeg cveća i po koje mirisne sveće.
Ovi saveti mogu Vam pomoći da započnete sa stvaranjem harmonije i napretka u svojoj kući. Feng shui podrazumeva ozbiljno i dugogodišnje učenje, ipak ovih nekoliko početnih saveta mogu Vam pomoći da preduzmete prve korake i započnete sa uvođenjem promena u svoj život. A ako kojim slučajem ne funkcioniše makar možete da kažete da ste probali.